Copyright © 2005-2009 Forum TV
ТЕЛЕВИЗИЯ ФОРУМ
Добре дошли в телевизия "Форум" !        Welcome to Forum TV !        Добре дошли в телевизия "Форум" !          Welcome to Forum TV !        Добре дошли в телевизия "Форум" !        Welcome to Forum TV !        Добре дошли в телевизия "Форум" !        Welcome to Forum TV !        Добре дошли в телевизия "Форум" !        Welcome to Forum TV !        Добре дошли в телевизия "Форум"!        Welcome to Forum TV !
Христо Атанасов-
директор на телевизия "Форум"
Роден през 1965г.

Следвал и второ висше - Международни икономически отношения (1999-2001).
Магистър по история (1985-1990).

Създател на телевизия "Форум", журналист и неин директор (2005-2009).

Създател и управител на фирма работеща в сферата на информационните технологии (2000-2005г.)

Президент на Центъра за европейски контакти. Издател и главен редактор на вестник "Евромост" (1998-1999г.).

Референт за Великобритания и Северна Европа, главен експерт в направление "НАТО" в Министерството на отбраната (1995-1998г.).

Народен представител в 36-то Народно събрание. (1991-1994г.).Телевизия "Форум", е глобална българоезична телевизия със световно покритие и е достъпна за гледане, чрез световната мрежа Интернет от всяка точка на земята.

Интернет излъчването се осъществява от Съединените щати и Китай и е в wmv8 формат и стандартната за PAL резолюция 720/576. То може да бъде свободно и безплатно  препредавано от кабелните и сателитни оператори в България и другите страни в света.

За целта е желателно, кабелните и сателитни оператори, които препредават телевизия "Форум" по света да я уведомят за това.

Българската секция на глобална телевизия Forum е регистрирана за разпространение по кабел и сателит на територията на цяла България с решение на Съвета за електронни медии  №199/14.11.2005 г., като 24 часов, специализиран дискусионен телевизионен канал.

Програмната концепция на българската секция на глобалната телевизия “Форум” е изградена върху идеята за създаване на свободна специализирана дискусионна телевизия, предлагаща приоритетно дискусии по теми от политиката, обществения живот, културата и науката. Тя е насочена към образованата и интелигентна част от зрителска аудитория. Цели да избегне противостоенето и да съчетае интелектуалното и забавното.

Дискусиите са отворени за гражданско участие. Всеки, който има какво да каже е добре дошъл и може напълно свободно да изрази тезата си.

Телевизия "Форум" залага изключително на свободата, интелигентността и творчеството. На създаването и използването на собствена продукция. На насърчаването и популяризирането на независими български и световни автори и продуценти. На интересна и гледаема продукция, предлагаща нецензурирана и оригинална гледна точка към нещата.

Предстои пълно техническо преоборудване на телевизията за създаване и излъчване на продукция изцяло в High Definition формат.